سامانه مودیان صنف کامپبوتر
سامانه مودیان صنف کامپبوتر
اصناف، اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغلی که در سال ۱۴۰۲ میزان فروش شان بالاتر از ۱۸ میلیارد تومان باشد، از تاریخ اول دی ماه ۱۴۰۲ مکلف به اتصال به سامانه مودیان و ارسال صورتحساب های الکترونیکی از طریق پایانه های فروشگاهی هستند.
طبق قانون مودیانی [ مودیان مکلف ] که تا اول دی ماه ۱۴۰۲ به سامانه مودیان متصل نشوند و صورتحساب های الکترونیک را ارسال نکرده باشند، به اندازه ۱۰ درصد کل فروش خارج از سامانه جریمه میشوند.
فروشندگان کامپیوتر و ارائه دهندگان خدمات کامپیوتری و ماشین های اداری مثل
ماشینهای اداری شامل چاپگر حرارتی، چاپگر سوزنی، چاپگر لیزری/ جوهرافشان/ کپی لیزری، اسکنر، پروژکتور و تخته هوشمند، کاغذ خردکن و پول شمار
سرور و رایانه مانند مانیتور، کیبورد، PCI ، main board وب کم ، اسپیکر، میکروفون، تبلت، لپتاپ، نوت بوک و… لوازم شبکه مثل سوییچ، مودم،outer، firewall
دستگاههای بازی مانند ایکس باکس، پلیاستیشن و … لوازم جانبی مانند فلش، پاور بانک و…
باید مانند هرکس دیگری که در ایران پول در می آورد مالیات بپردازند. از آنجایی که صاحبان این گونه شرکت ها دارای مجوز تجاری هستند، به عنوان اشخاص حقیقی و حقوقی طبقه بندی می شوند. اگر یک شرکت واردکننده تجهیزات کامپیوتری دارید و آن شرکت دارای چندین موسس و سهامدار است، شما یک شخص حقوقی هستید. اما اگر به تنهایی درآمد کسب می کنید، یک فرد محسوب می شوید.
در پاسخ به این سوال که چه کسانی باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنند، باید گفت که دو گروه هستند که می بایست در سامانه ثبت نام کنند
تمام اشخاص حقیقی که دارای مشاغل هستند و مشاغل آن ها چه صنفی و یا غیر صنفی باشد
کلیه شرکت های حقوقی اعم از شرکت های تجاری و همچنین اشخاص حقوقی غیر تجاری
فواید و مزایای سامانه مودیان چیست؟
سامانه مودیان مالیاتی به عنوان یک بانک اطلاعاتی جامع و کامل محسوب می شود و همچنین سامانه مودیان مالیاتی مزایای قابل توجهی دارد که از جمله ی آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود
امکان ثبت اطلاعات بدون محدودیت های زمانی و مکانی
امکان ارسال نامحدود اطلاعات مودیان
امکان ترکیب اطلاعات مالی و غیرمالی و ترکیب این دو با هم به صورت منظم و مرتب
امکان گرفتن انواع گزارش از اطلاعات در حال جمع آوری و همچنین پردازش آن ها به صورت سریع و دقیق صورتحساب الکترونیکی، نوعی فاکتور الکترونیکی، شامل شماره مالیاتی یکتای فروشنده، مشخصات و اقلام اطلاعاتی متناسب با نوع فعالیت کسب و کار مربوطه است. جزئیات این صورتحساب توسط سازمان امور مالیاتی تعیین و اعلام میشود. با توجه به اهمیت صدور صورتحساب الکترونیکی در اجرای صحیح سامانه مودیان، سازمان امور مالیاتی طی اطلاعیهای این صورتحسابها را به دو نوع صورتحساب الکترونیکی و غیر الکترونیکی (کاغذی) تقسیم کرده است. البته صورتحسابهای الکترونیکی نیز به سه دسته صورتحسابهای نوع اول، دوم و سوم تقسیم میشوند.
مطالب مرتبط به سامانه مودیان :
معرفی و آموزش نرم افزار واسط سامانه مودیان
نحوه ارسال مودیان توسط نرم افزار سپیدار
شرکت های معتمد مالیاتی سامانه مودیان در شیراز
انواع صورتحساب های الکترونیکی چیست ؟
طی قوانین صدور صورتحساب الکترونیکی، سه نوع صورتحساب پیش بینی شده که شامل موارد زیر می باشند
صورتحساب الکترونیکی نوع اول
صورتحسابی که دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی همراه با اطلاعات هویتی فروشنده و خریدار، کالا و خدمات فروش رفته و روش های پرداخت آنها
صورتحساب الکترونیکی نوع دوم
صورتحسابی که دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی همراه با اطلاعات هویتی فروشنده، کالا/خدمات فروش رفته، نحوه تسویه حساب فاکتورها و همچنین اطلاعات هویتی خریدار که به صورت اختباری ثبت می شود.
صورتحساب الکترونیکی نوع سوم
رسید پرداخت مبلغ صادر شده از دستگاه کارتخوان و یا درگاه الکترونیکی پرداخت با شماره مخصوص مالیاتی که طبق مقررات اعلام شده سازمان امور مالیاتی کشور، تحت عنوان پایانه فروشگاهی فروشنده پذیرفته شده است.
بر اساس بند ج ماده ۱ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان مالیاتی کلیه اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) اعم از صنفی و غیرصنفی و اشخاص حقوقی موضوع فصلهای چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیاتهای مستقیم، مشمول ثبت نام در سامانه مودیان هستند.
بر اساس این قانون، فروشگاههای کوچک و واحدهای صنفی که مستقیماً با مشتریان نهایی ارتباط دارند، باید ضمن ثبت نام در سامانه مودیان، از پایانه فروشگاهی استفاده کنند. با این حال، برای مودیانی که مستقیماً با مشتریان نهایی ارتباط ندارند، استفاده از پایانه فروشگاهی الزامی نیست. این دسته از مودیان تنها ملزم به ارائه تمامی صورتحسابهای خود با رعایت قوانین سازمان از طریق سامانه مودیان هستند.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم تمامی اشخاص حقوقی که با اشخاص ثالث معامله میکنند میبایست صورت حساب الکترونیکی و فاکتورهای فروش خود را در سامانه مودیان مالیاتی ثبت کنند. از این رو اولین اقدام برای این کار ثبت نام در سامانه است. برای ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی ابتدا باید وارد سایت tp.tax.gov.ir شده و ثبت نام خود را انجام دهید. سپس با تکمیل و احراز اطلاعات باید وارد کارپوشه خود در سامانه شوید و صورتحساب و فاکتورهای فروش را در سامانه بارگذاری و ثبت کنید.
در صورتی که مودیان نتوانند به صورت مستقیم با سایت مودیان مالیاتی در ارتباط باشند و صورتحسابهای خود را به صورت آنلاین ارسال کنند میتوانند با شرایطی که سازمان امور مالیاتی فراهم کرده ارسال صورتحسابهای خود را به صورت غیر مستقیم و از طریق شرکتهای معتمد سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. شرکتهای معتمد مالیاتی با دارابودن ساز و کارهای مناسب و دسترسیهای لازم این امکان را دارند تا در سریعترین زمان ممکن صورت حسابهای الکترونیکی شما را ارسال کنند.
روش برای ارسال صورتحساب های الکترونیکی
ارسال اطلاعات صورت حساب الکترونیکی به صورت مستقیم توسط مودی
ارسال اطلاعات صورت حساب الکترونیکی توسط معتمد همراه با کلید مودی
ارسال اطلاعات صورت حساب الکترونیکی توسط معتمد همراه با کلید شرکت معتمد
ارسال اطلاعات صورت حساب الکترونیکی توسط سامانه های دولتی
همان طور که می دانید ارسال صورت حساب ها و فاکتور های فروش برای تمامی مودیان از ابتدای سال 1402 اجباری شده است. این بدین معنی است که تنها صورت حساب های الکترونیکی که شما بتوانید در سامانه مودیان به ثبت برسانید، به عنوان یک فاکتور فروش شما محسوب میشوند. پس اگر برای اولین بار قصد ارسال صورت حساب الکترونیکی را دارید به شما حق می دهیم که حسابی سردرگم شوید.
برای شروع به ارسال فاکتورهای خود کافی است ابتدا مراحل عضویت خود را به انجام رسانده یا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
شرکت حسابداری نارون حساب در زمینه انجام خدمات مالی، مالیاتی و حسابداری برای تمام شرکتها ( تولیدی، پیمانکاری، خدماتی، نمایندگی های ایران خودرو، نمایندگی های سایپا، بازرگانی ها) ثبت تمامی اسناد مالی و حسابداری، تهیه گزارشات و ارائه آن به هیئت مدیره، تنظیم اظهارنامه های ارزش افزوده، صورت معاملات فصلی، تهیه لیست حقوق و بیمه پرسنل بصورت ماهانه و سایر خدمات حسابرسی و مدیریت مالی را در حوزه جنوب کشور و به مرکزیت شیراز فعالیت می کند.
دیدگاهتان را بنویسید