- نام دوره: آموزش تسعیر ارز
- مدرس: یوسف چکاه
- نوع آموزش: ویدیئویی – رایگان
لیست مطالب ارائه شده در آموزش رایگان تسعیر ارز
آموزش رایگان تسریع ارز
اصطلاحات استاندارد شماره 16 حسابداری :
- عملياتخارجي: عبارت است از يك واحد تجاريفرعي، واحد تجاريوابسته، مشاركت خاص يا شعبه واحدتجاري گزارشگر كه فعاليت هاي آن در خارج از ايران استقرا ريافته يا اداره ميشود.
- واحد مستقل خارجي: به آن دسته از عمليات خارجي اطلاق ميشود كه فعاليتهاي آن بخش لاینفک واحد تجاري گزارشگر را تشكيل نميدهد. نتايجش بر حقوق صاحبان سهام واحد اصلی تاثيرگذار است.
- واحد غيرمستقل: نتيجه عملياتش بر دارايی و بدهی واحد اصلی تاثيرگذار است.
- واحد پول گزارشگري : (واحد پول رسمی کشور)
- ارز: هر واحد پولي به غير از واحد پول گزارشگري
- واحد پول عملياتی: قيمت کالا و خدمات بر اساس آن تعيين می شود و با آن تسويه
ميگردد. - ارزش منصفانه: مبلغي است كه خريداري مطلع و مايل و فروشندهاي مطلع و مايـل مـيتواننـد در معاملههاي حقيقي و در شرايط عادي، يك دارايي را در ازاي مبلغ مزبور با يكديگر مبادله يا يك بدهي را تسويه نمايند.
مطالب مرتبط:
واحد پول عملیاتی چیست ؟
واحد پولی است که قیمت کالا و خدمات بر اساس آن تعیین می شود و با آن تسویه می گردد و همچنین فعالیتهای تامین مالی از قبیل دریافت تسهیلات و افزایش سرمایه بر اساس آن انجام می گردد.
محيط اقتصادي اصلي محل فعاليت واحد تجاري، به طور معمول محيطي است كـه بخـش عمده وجه نقد واحد تجاري در آن ايجاد و مصرف مـي شـود.
برای ثبت نام در دوره حضوری حسابدرای وِیژه کار کلیک کنید
بـراي تعيـين واحـد پـول عملياتي، واحد تجاري عوامل زير را مد نظر قرار مي دهد:
- الف) واحد پولي كه قيمت فروش كالاها و خدمات عمدتاً با آن تعيين و تسويه مي شود و رقابت و مقررات موجود در محل فعاليت، قيمت فروش كـالا و خـدمات را تعيـين مي كند.
ب ) واحد پولي كه بخش عمده مواد، دستمزد، و ساير مخارج تأمين كالاهـا و خـدمات با آن تعيين و تسويه مي شود.
تعيين واحد پول عملياتی واحد تجاری - آموزش رایگان تسعیر ارز
- الف) واحد پولي كه وجه نقد حاصل از فعاليتهاي تـأمين مـالي (بـراي مثـال، افـزايش سرمايه يا استقراض) با آن تحصيل مي شود.
ب ) واحد پولي كه معمولاً وجه نقد حاصل از فعاليتهاي عملياتي براساس آن دريافـت مي شود .
واحد تجاري گزارشگر، واحد تجاري است كه داراي عمليات خارجي به صورت واحد تجاري فرعي، شعبه، واحد تجاري وابسته يا مشاركت خاص مي باشد.
براي تعيين واحد پول عملياتي يك عمليات خارجي و اينكه آيا اين واحد پولي با واحد پول عملياتي واحد گزارشگر يكسان است يا خير، عوامل زير نيز مد نظر قرار مي گيـرد:
الف) اينكه آيا فعاليتهاي عمليات خارجي به عنوان توسعه فعاليت واحد تجاري گزارشـگر انجام ميشود، يا به ميزان زيادي مستقل است.
ب) اينكه آيا معاملات با واحد تجاري گزارشگر، بخش جزئي يا عمـدهاي از فعاليتهـاي عمليات خارجي را تشكيل ميدهد.
ج ) اينكه آيا جريانهاي نقدي واحد تجـاري گزارشـگر بـه طـور مـستقيم تحـت تـأثير فعاليتهاي عمليات خارجي قرار مي گيرد و انتقال وجه نقد به سهولت امكـان پـذير است يا خير.
د) اينكه آيا جريانهاي نقدي حاصـل از فعاليتهـاي عمليـات خـارجي بـراي پرداخـت تعهدات فعلي و تعهدات مورد انتظار آن كافي است و به تأمين نقـدينگي از طريـق واحد تجاري گزارشگر نياز دارد يا خير.
زماني كه تعدادي از نشانه هاي فوق همزمان وجود دارد و واحد پول عملياتي بـه وضـوح قابل تعيين نيست، مديريت براي تعيين واحد پول عملياتي كـه اثـرات اقتـصادي شـرايط، رويدادها و معاملات اصلي را به طور صـادقانه ارائـه نمايـد، از قـضاوت خـود اسـتفاده مي كند.
به عنوان بخشي از اين رويكرد، مـديريت قبـل از توجـه بـه نـشانه هـاي منـدرج در بندهاي ( 9 و 10 ، استاندارد حسابداری ) كـه بـه عنـوان شـواهد اضـافي بـراي تعيـين واحـد پـول عمليـاتي واحد تجاري تشريح شده است، به نشانه هاي اصلي مندرج در بند 8 استاندارد حسابداری اولويت مي دهد.
واحد پول عملياتي واحد تجاري مـنعكس كننـده شـرايط، رويـدادها و معـاملات اصـلي مربوط به واحد تجاري مي باشد.
بنابراين، واحد پول عملياتي تعيين شده تنها زمـاني تغييـر ميكند كه شرايط، رويدادها و معاملات اصلي مربوط به واحد تجاري تغيير كند.
اگر واحد پول عملياتي واحد تجـاري، واحـد پـول يـك اقتـصاد بـا تـورم حـاد باشـد، صورتهاي مالي آن بر اساس الزامات “گزارشگري مالي در اقتصادهاي با تورم حاد” تجديد ارائه ميشود. واحد تجاري نميتواند با انتخاب يك واحد پـولي مغـاير بـا الزامـات ايـن استاندارد به عنوان واحد پول عملياتي خود (ماننـد واحـد پـول عمليـاتي واحـد تجـاري اصلي)، از ارائه مجدد صورتهاي مالي طبق اصول مذكور اجتناب نمايد.
ارزش منصفانه چیست ؟
مبلغی است كه خريداري مطلع و مايل و فروشندههاي مطلع و مايـل مـيتواننـد در معاملههاي حقيقي و در شرايط عادي، يك دارايي را در ازاي مبلغ مزبور با يكديگر مبادله يا يك بدهي را تسويه نمايند.
تسعير ارز چیست ؟
فرايندي است كه از طريق آن، اطلاعات مالي مبتني بر ارز، برحسب واحد پول گزارشگري بيان شود. واژه تسعير، گزارش معاملات منفرد ارزي برحسب واحد پول گزارشگري و همچنين برگردان يك مجموعه كامل صورتهاي مالي تهيه شده بر حسب ارز به واحد پول گزارشگري را در بر ميگيرد.
اصطلاحا ( exchange ) برای تسعیر ارز نرخهای متفاوتی وجود دارد، استاندارد و بخشنامه های مالیاتی نرخ ارز را بر اساس ارز قابل دسترس تعیین می کنند. یعنی برای تسویه حساب از چه مرجعی ارز تامین گردد که آن مرجع ملاک ارزشیابی ارز است.
4. انواع ارز:
سال عملکرد نوع ارز مرجع مبادله ای توافقی نزد صرافی مورد تایید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران (آزاد):
- 1390
- 1391 (از مهرماه 91 به بعد )
- 1392
(بخشنامه 524/903/200)
در مواقعی که برای تسعیر ارز، نرخ های متعددی (شامل انواع نرخ های مرجع، مبادله ای و توافقی) وجود داشته باشد، می بایست با ملحوظ نظر داشتن اینکه مودی مالیاتی مطابق مقررات مکلف به تسویه حساب به نرخ مرجع یا نرخ مبادله ای می باشد و یا اینکه تکلیفی در این خصوص نداشته و تسویه حساب به نرخ توافقی صورت می پذیرد، ازنرخ های فوق حسب مورد برای تسعیر در تاریخ معامله یا تسعیر مانده اقلام پولی استفاده شود.
نرخ مرجع ارز چیست؟
نرخی است که روزانه توسط بانک مرکزی تعیین می شود.
نرخ ارز مبادله ای چیست؟
این ارز برای واردات تعداد محدودی از کالا ها در نظر گرفته شده است.
نرخ ارز آزاد چیست ؟
نرخی است که در صرافی ها خرید و فروش می شود.
5. انواع ارز از نظر مبنای قیمتی:
عبارت است از تفاوت ناشي از تسعير ميزان معيني از يك ارز به واحد پول گزارشگري با نرخ هايتسعير متفاوت.
ارز با نرخ رسمی بانک مرکزی یا دولتی:
این نوع از ارز برای واردات کالاهای ضروری از جمله موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد:
- دارو
- غلات مثل گندم، ذرت، سویا و روغن نباتی
- گوشت
- خوراک دام و طیور
- سایر اقلام اساسی
در بخشنامههای مالیاتی به نرخ ارز آزاد نرخ توافقی میگویند. اینکه از کدام نرخ جهت تسعیر استفاده گردد به آن نرخ، نرخ ارز قابل دسترس میگویند.
در صورت نیاز به راهنمایی و هرگونه سوال در رابطه با آموزش تسعیر ارز، سوال خود را مطرح کنید. آقای یوسف چکاه شخصا پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستند.
با آرزوی موفقیت برای تمام دوستان و همکاران فعال در حوزه حسابداری…
سلام خسته نباشید چرا پیش پرداخت جزو اقلام غیر پولی است